Efter operationen

Tiden går fort när livet är lätt. Nu har det gått 1,5 veckor sedan kirurgingreppet på stortån och läkningsprocessen går bra. Det var bara de första dagarna jag var handikappad och hade svårt att gå. Jag ”opererades” på en torsdag och redan nästkommande tisdag kunde jag spela pingis i fullt ös. Jag har fortfarande tån omplåstrad med lite kompresser och kirurgtejp men det är inget farligt alls. För er som undrar så var operationen för mig inte alls farlig. Jag hade hört att bedövningssprutorna skulle göra jätteont. Kanske är olika från person till person för på mig var det inte alls farligt. Det var inte värre än humirasprutorna jag tar. Skillnaden är ju att det är just bedövningsmedel som injiceras och detta börjar ju verka omedelbart. Själv operationen var inte farlig men det är alltid obehagligt. Man känner ju att de grejjar och man spänner sig ganska mycket. Men ingen smärta. Om ett par veckor ska jag tillbaka och göra samma sak på andra foten. Sen får vi se hur det går.

Min hud är om möjligt ännu bättre. Jag tittar inte så mycket längre eller tänker på det. Den är jämn och fin och heller inte speciellt torr.

Lederna är helt ok. Vissa leder såsom handlederna, fotlederna, tår och fingrar är inte hundra procent men fullt dugliga för alla dagens sysslor. Men jag kan t.ex. inte göra armhävningar eller jag hade nog inte kunnat klättra klättervägg där man använder tårna väldigt mycket. Eller i och försig kanske det skulle vara bra träning att klättra lite? Vi har en klätterklubb precis där vi bor. Man kanske ska testa någon dag? Känner mig så stor och klumpig bara. Nej jag har alltså inte kommit igång med ordentlig träning än. Det kommer….

 

David skribent på Fetträtt
David

Äter: Protein
Tränar: Styrketränar 5 dagar i veckan. Kompletterar med löpning.
Utmaningar: 
1. Väga 70 kg och ha max 10% kroppsfett. 
2. Ta min gamla (ganska dåliga) personbästa milentid från lumpen på 50 min
3. Ta 100 kg i bänkpress

Publicerat: 2012-04-02 08:25

Etiketter: ,

6 Responses to “Efter operationen”

 1. Hassan skriver:

  Va roligt att det börja vända uppåt David! och starkt att du kommit igång med pingisen så snabbt.

  • David skriver:

   Ja jag spelade med Jörgen. Han han var i Västerås på kurs i ett par dagar så vi spelade säkert 5 timmar totalt på två kvällar. :D

 2. Johan skriver:

  Härligt att det går framåt! Humira verkar vara en framgångssaga för dig. Roligt! Själv ska jag testa Sulfa from onsdag. Ska bli spännande. Kämpa på! :)

  • David skriver:

   Humiran har verkligen varit en framgångssaga. Inget är längre som det varit. Psoriasisen har verkligen kommit i skymundan av vardagen och jag tänker inte mycket alls på den. Sulfa har jag inte testat, men det är väl samma som Sulfasalazin eller? I mitt fall gav den ingen märkbar effekt men du får skriva om det ger dig något resultat.

 3. Johan skriver:

  Precis samma grej som Sulfasalazin. Läkaren bedömnde min hudpsoriasis som såpass mild att vi skulle ge den ett försök.

  Jag tänker att ju mindre du skriver här desto mer tar vardagen över i ditt liv och sjukdomen trängs tillbaka. Det är med andra ord kul att du inte skriver så ofta, samtidigt som jag saknar det måste jag säga. Men jag hoppas på korta återrapporteringar nån gång i månaden i varje fall även om du springer en maraton på arktis till sommaren. :-)

 4. caroline skriver:

  Vad härligt att kunna byta fokus! Hoppas verkligen det håller i sig!

Kommentera

*
Blogglista.se Blogg listad på Bloggtoppen.se bloglovin Bloggparaden BloggRegistret.se